Veckobrev v.47

Hej på er!

Vi får tacka för trevliga samtal denna och förra veckan. Det känns bra att vi hjälps åt så våra barn lär sig så mycket som möjligt och mår bra i skolan!

Den här veckan har vi fortsatt att träna på tabeller och stapeldiagram på matten. Genom att göra armband med pärlor i olika färger och sedan rita av dessa introducerade vi även cirkeldiagram. I svenskan har vi jobbat med ordklassen verb och hur dessa ändras från grundform till nutid och dåtid (leka, leker, lekte). På No´n har vi bl a pratat om kost, sömn och motion och hur viktig hjärnan är för hela kroppen. På engelskan var det dags för ”Pick a colour” igen och nu handlade det om kläder.

https://urplay.se/program/192352-pick-a-colour-clothes

Med risk för att låta tjatiga så måste vi ändå påminna:

  • Barnen måste ha regnkläder i skolan! Det är viktigt med både byxor och jacka. Skicka med en varm tröja också att ha under regnjackan. Det är inte roligt med genomblöta barn som fryser efter rasterna och torkskåpen räcker inte till!
  • Kom ihåg gympakläder på fredagarna! Från och med nu får vi göra så att man får stanna i klassrummet om man inte har idrottskläder med istället för att gå med till gympan och sitta på läktaren.

Den här veckan har eleverna ingen läs- och skrivläxa, men vi hoppas att ni ändå kan hjälpa era barn att läsa i någon bok som ni har hemma. Dom får jättegärna spela in en sida eller två och maila till oss!

V.48

mån –

tis –

ons – ingen läsläxa (men spela gärna in något ni läser hemifrån ändå)

tors – ma-läxa: arbetsblad subtraktion – liten skillnad, minska

fre – h-boken hem för underskrift, idrott i sporthallen

Ha en skön helg!