Veckobrev v.48

Hej på er!

Idag har vi firat första advent i klassen. Det är en mysig tid vi har framför oss! Klassrummen är pyntade och vi har börjat läsa i en bok som heter Juläventyret. Här får vi ta del av julevangeliet och bl a följa Josef och Maria på sin resa till Betlehem. I klassen har vi också förberett en egen adventskalender som börjar den 1:a december. Än så länge vet barnen bara att någon får en julstrumpa varje dag. De får berätta för er på tisdag (1:a december).

Vi var nog lite otydliga när det gällde biblioteksböckerna som eleverna lånade före höstlovet. Tanken var att ni själva skulle lämna tillbaka böckerna och förhoppningsvis låna nya. Men vi ska försöka ordna så att vi går regelbundet till biblioteket, ca 1 gång i månaden. Nu går vi på torsdag i nästa vecka, så skicka med eventuella böcker som ni har kvar hemma, så lånar vi nya som de kan ha över jullovet.

I matematiken den här veckan har vi börjat med den spännande multiplikationen! Vi har tränat på 2:ans, 5:ans och 10:ans tabell. Många elever tyckte att det var mycket lättare än de trott! I svenskan har vi tittat närmare på vad som händer med stavningen när vokalen låter kort, t ex tal-tall, väg-vägg, bus-buss. På idrotten den här veckan fick eleverna scanna qr-koder och göra uppdrag. Fråga dem gärna vilka uppdrag de scannade fram!

En liten blänkare vad gäller mobiltelefoner: Vi ser ju helst att eleverna på lågstadiet inte har med sig mobiler överhuvudtaget till skolan. Men skulle det vara så att ni vill att ert barn ska ha mobil med sig så vore vi tacksamma om ni meddelar oss lärare så vi vet anledningen. De flesta av de elever som har haft med sig hittills har skött det bra och haft den avstängd i väskan hela dagen.

mån –

tis – 1:a december, vi startar upp klassens adventskalender

ons – läs- och skrivläxa: kap 12 ”Bakom spegeln”

tors – ma-läxa: läxa 9 s.18-19, vi går till biblioteket – ta med böcker

fre – idrott i sporthallen, h-boken hem för underskrift

Ha en skön 1:a adventshelg!