Veckobrev v.3

Hej!

Den här veckan har trygghetsteamet redovisat enkäten som vi alltid gör två gånger/läsår. Den handlar om hur eleverna mår i skolan och om det finns några otrygga platser. Våra elever i tvåan tycker om att gå till skolan och det är vi så glada för! Däremot behöver toaletterna och situationen i matsalen ses över. 2:ornas förbättringsområden är då att alltid lämna toaletterna i fint skick (sitta ner på toalettstolen, spola, fälla ner ringen, tvätta + torka händerna, slänga pappret i papperskorgen) ,att hjälpa till så alla får matro i matsalen ( respektera 5 tysta minuter, bara prata tyst med dom vid sitt eget bord övrig tid) och att hjälpas åt att hålla rent och fint i matsalen (alla städar sin egen plats).

Arbetet i den nya matteboken är igång och nu lär vi oss tredimensionella geometriska objekt. Vi lär oss också att ta reda på hur många kanter och sidoytor dessa objekt har. Det sista vi gjorde i matten denna veckan var att börja räkna med hela hundratal upp till tusen.

Vårt rymdtema denna vecka har handlat om månens olika faser och dess rotation runt jorden. Be gärna eleverna berätta om hur de fick illustrera detta!

Idag har barnen med sig sina h-böcker hem. Kom ihåg att låta dem läsa det de har skrivit om veckan högt för någon därhemma! Ställ gärna frågor! H-boken är den enda boken som eleverna inte behöver rätta i. Vi ger dem bara tips om vi är precis hos dom när de skriver…Här är det tänkt att vi ska se utvecklingen och den är väldigt tydlig eller hur?

Vi hade en jättemysig förmiddag i pulkabacken! Perfekt temperatur, bra åksnö och glada barn!

V.3

mån –

tis –

ons – läs- och skrivläxa: kap 15 ”En nalles irrfärder” s.86-90 + s. 17 i skrivläxboken

tors – ma-läxa: ma-läxboken läxa 1 s.2-3 (i nya ma-läxboken)

fre – idrott: info kommer i början av nästa vecka (beror på vädret..), h-boken hem för underskrift

Trevlig helg önskar vi i tvåan!