Veckobrev v.4

Hej på er!

Det här med väder och planera uteaktiviteter är inte lätt….men räddningstjänsten har skottat och skottat på rinken så idag var det kanonfint!

Den här veckan har vi tränat på att se samband mellan uttryck med ental, tiotal och hundratal, tex 3+4=7, 30+40=70, 300+400=700. Problemlösning var också en del av veckans matematikarbete.

I svenskan den här veckan har vi tränat på att veta vilka ord som är substantiv, adjektiv och verb. Vi har lagt extra fokus på att böja substantiv: en stol, flera stolar, den stolen, de stolarna.

Rymdentemat den här veckan handlade om stjärnbilder och fler planeter. Fråga gärna barnen hur det gick till när de tittade på de olika stjärnbilderna och om de kan några berättelser om dem! Eleverna har även tittat på filmer med Paxi, en alien som åker runt i solsystemet. Titta gärna på rymdstyrelsens hemsida, där finns mycket att både se och läsa!

På tisdag tänkte vi ta en halv friluftsdag och åka skidor. Kanske kan ni låna av någon om ni inte har egna. Vi har några par att låna ut. Ta med fika!

V.5

mån –

tis – skidåkning, ta med skidor om du har + fika

ons – läs- och skrivläxa: kap 16 ”Allt försvinner” s.91-91 + skrivläxboken s. 18

tors – ma-läxa: ma-läxboken läxa 2 s.4-5

fre – Kompetensutvecklingsdag – barnen lediga från skolan, fritids öppet

Trevlig helg!