Veckobrev v.5

Hej på er!

Då var en riktigt vintrig vecka till ända. I tisdags hade vi en härlig dag i skidspåret och pulkabacken! Många elever provade längdskidåkning för första gången, med varierande entusiasm…Men vi hade roligt och fick massor av frisk luft!

I matematiken har vi nu introducerat alla tal mellan 0-1000. Vi arbetar med ental, tiotal och hundratal och då är det viktigt att förstå positionssystemet och talens värde (att 439=400+30+9). I svenskan har vi bl a börjat skriva spökberättelser, i par, på ipaden. Vi hoppas bli klara så ni kan läsa resultaten nästa vecka! Nästa vecka blir det ett litet ”prov” på rymden! Hjälp era barn att läsa på på pappret Thomas skickade med hem!

Nästa vecka börjar äntligen simundervisningen för oss! Vi åker varje onsdag fram till påsklovet. Simningen ersätter idrotten under dessa veckor, alltså ingen idrott på fredagar. Eleverna åker buss in till Nässjö simhall i 2 grupper. Två av oss lärare är med men simlärarna i Nässjö håller i simundervisningen.

V.6

mån –

tis –

ons – simundervisning i Nässjö – ta med badkläder och handduk, läs-och skrivläxa: läs bok från Polyglutt + skriv recension längst bak i skrivläxboken

tors – ma-läxa: ma-läxboken-läxa 3 s.6-7

fre – h-boken hem för underskrift

Trevlig helg!

.