Veckobrev v.6

Hej på er!

Då var första simtillfället avklarat. Eleverna skötte sig så bra både i och utanför bassängen! De kommer nu att simma varje onsdag fram till påsklovet. Den här intensivperioden med simträning brukar vara effektiv och har ni möjlighet att åka själva och simträna med era barn under den här perioden, så skulle det ge ännu mer för att nöta in färdigheterna de lär sig.

En del elever har fortfarande böcker sedan tidigare lånetillfällen hemma. Det är viktigt att ni lämnar tillbaka dem själva (eller tar med dem till skolan så vi kan hjälpa till med det) annars får de inte låna nya böcker nästa gång som blir tors 18/3.

I matematiken den här veckan har vi börjat med uppställning. En så viktig strategi som fungerar i alla sammanhang! Än så länge har vi tränat på addition och utan växling. Efter lovet kör vi på med subtraktion och så småningom ska vi lära oss med växling också.

I svenskan den här veckan har vi skrivit klart spökberättelserna och arbetat med att skriftligt återge ett händelseförlopp.

Nu har alla gjort rymdtestet de fick av Thomas. De flesta klarade detta jättebra men några elever hade nog missat att läsa på och får en ny chans att visa sina kunskaper efter sportlovet. Om det är så för ditt barn så har de ett nytt papper med ett nytt datum med sig hem i väskan. Hjälp dem att läsa på i så fall!

Som vanligt får eleverna med sig ett läsbingo hem över lovet. Läs så mycket ni bara kan och orkar! Läs biblioteksböcker, egna böcker, läsläxan, serietidningar, böcker på Polyglutt eller egentligen vad som helst! Det här lovet skickar vi även med ett mattebingo för dom som vill göra det. Fina bokmärken utlovas för alla inlämnade bingon med minst en kryssad rad!

Fina ”flipböcker” om solsystemet från dagens bildlektion med Hannah!

Ha nu ett jätteskönt sportlov alla barn (och vuxna)! Passa på att vara ute i den härliga vintersolen (som SMHI faktiskt har lovat oss nästa vecka..), läs mycket och bara slappa och ladda batterierna.

V.7 SPORTLOV

V.8

mån –

tis –

ons – simträning, läs- och skrivläxa: kap 17 ”Gavinis guld” s.96-101 i läseboken s.19 i skrivläxboken

tors – ma-läxa: ma-läxboken läxa 4 s.8-9

fre – h-boken hem för underskrift

Vinterkramar från oss i tvåan!