Veckobrev v.8

Hej på er! Då var första veckan efter lovet till ända. Nu är det slut på det vintriga vädret och skolgården är blöt och slaskig igen. Är det regniga dagar behövs överdragsbyxor/regnbyxor i skolan. Hjälp era barn att se till att dom är med i väskan!!

Det kan vara bra för er att veta att vi är ont om personal i tvåan (pga sjukdom) och har varit det under en ganska lång tid….så om vi glömmer saker eller vimsar till det på annat sätt (mer än vanligt..) så kan det bero på detta. Detta är också orsaken till att vi behöver skjuta fram omprovet om rymden till slutet av v.9.

Den här veckan har vi bl a tittat lite närmare på matematikens historia. Vi har provat att räkna som de gjorde i Indien förr i tiden och vi har också tränat lite på romerska siffror.

I svenskan har vi jobbat med liknelser, tex pigg som en mört, listig som en räv och hungrig som en varg. Dessa kan man använda i tal och skrift för att göra språket mer rikt och nyanserat. Kul och klurigt tyckte eleverna!

Den här veckan blev det en ”Pick a colour” igen på engelskan. Titta, säg efter och sjung med så mycket ni kan!

https://urplay.se/program/207847-pick-a-colour-home

Thomas har startat upp en ny NTA-låda. Den heter Förändringar och handlar om kemi, bl a övergången mellan de tre tillstånden fast , flytande och gasform. Spännande!

V.9

mån –

tis –

ons – simträning i Nässjö, läs- och skrivläxa: kap 18 ”Klockan tickar” s.102-104 i läseboken och s.20 i skrivläxboken

tors – ma-läxa: arbetsblad uppställningar

fre – h-boken hem för underskrift

Trevlig helg!