Veckobrev v.11

Hej på er!

Lite vårkänslor får man ändå när snön är nästan borta och solen tittar fram…Gött! Inne i klassrummet arbetas det för tillfället en hel del med klockan. Vi har nu gått igenom hela den analoga klockan men det är långt kvar tills den ”sitter” hos alla elever. Här är det en superfördel för era barn om ni kan ”nöta” lite hemma. Spela Moji klockis (uppgift 4, 5 och 6) på ipaden. Det finns även en klocka på skolplus som man kan träna med. Fråga ofta vad klockan är!

På svenskan har vi jobbat med ordklassen verb den här veckan. Vi har böjt dem (prata, pratade, pratat) och skrivit meningar med verben i olika tempus.

Den här veckan har vi fortsatt att träna på veckodagarna på engelskan. Ställ gärna följande frågor hemma: What day is it today? What day was it yesterday? What day is it tomorrow?

Här är förra veckans ”Pick a colour” , The week:

https://urplay.se/program/192359-pick-a-colour-the-week

Idag fick alla barn följa med till biblioteket och låna en bok. En del elever lånar bara böcker som ska vara i skolan och då tar vi i personalen ansvar för att dessa kommer med till biblioteket när vi går dit och lånar.

Idag har vi rockat sockorna!!

V.12

mån –

tis –

ons – simträning i Nässjö, läs- och skrivläxa: kap 20 ”Buenos Aires, nästa!” s.111-116 i läseboken (kom ihåg att skicka inläsning till lärarna) och s.22 i skrivläxboken

tors – ma-läxa: arbetsblad om klockan

fre – h-boken hem för underskrift

Vi önskar alla barn och föräldrar i 2:an en riktigt skön helg!