Veckobrev v.15

Hej på er!

Vi började veckan med att prata prata, skriva och rita om vårt påsklov. Eleverna har blivit riktiga duktiga på att skriva ”mycket om det lilla”. Det finns många detaljer man kan berätta om leken med lillebror eller något gott man har ätit.

Den här veckan har vi hunnit med flera olika moment i matematiken. Vi har arbetat med omkrets, förstora och förminska, och tabeller och stapeldiagram.

På engelskan var det dags för ett nytt ”Pick a colour” som hette Shop. Här fick vi höra /bekanta oss med ord som shop, shopkeeper, money, buy, expensive och cheap. Det är absolut inte meningen att eleverna ska kunna förstå allt som sägs i dessa filmer utan det ska bara vara som en ”dusch” av engelska ord och uttryck.

https://urplay.se/program/207851-pick-a-colour-shop

Igår hade vi tyvärr ingen möjlighet att gå till biblioteket på grund av personalbrist, men vi har samlat in de böcker barnen hade med sig och lämnar in dem på biblioteket. Vi återkommer om när vi har möjlighet att gå nästa gång. Gå gärna själva och låna tillsammans med era barn. Visa att böcker och läsning är viktigt!

Nu har barnen varit och simmat för sista gången den här omgången. Från och med nästa vecka har vi idrott på hemmaplan istället. På fredagens idrott kommer vi att vara utomhus och vi kommer inte att byta om. Tänk dock på att barnen har oömma kläder och bra skor att springa i på sig på fredag!

V.16.

mån –

tis –

ons – läs- och skrivläxa: kap 22 ”Fördröjning” s.122-126 i läseboken (kom ihåg att skicka inläsning till lärarna) och s.24 i skrivläxboken

tors – ma-läxa: ma-läxboken s.16-17 (läxa 8)

fre – h-boken hem för underskrift

Vi önskar alla barn och föräldrar i 2:an en riktigt skön vårhelg!