Veckobrev v.20

Hej på er!

Ännu en spännande/lärorik skolvecka förbi! I matematiken har vi fått lära oss hur man gör uppställningar i addition med växling och minnessiffra. Lite klurigt först men när väl principen sitter så har det flutit på. Vi har även arbetat lite med tal i bråkform och lärt oss hur man visar och skriver andel av antal, tex 1/4 av 24 blommor är 6 blommor.

I svenskan den här veckan har vi bl a utvärderat vårt arbete i Diamantjakten. Det är värdefullt att få bläddra tillbaka och tänka lite om vad man har lärt sig och sin egen utveckling.

Den här veckan har vi också tittat lite närmare på grodor och deras livscykler. Vi har lärt oss många spännande fakta. Fråga gärna hur grodorna gör när de sväljer sitt byte!

Nu är det dags att lämna tillbaka Diamantjakten (läseboken). De flesta eleverna har redan lämnat in sina böcker men vi saknar några. Kolla så ni inte har någon boken hemma någonstans!

Vi läser i våra lådböcker en liten stund varje morgon nu och kommer att fortsätta med det resten av terminen. När de läst klart en bok skriver de en recension längst bak i sin skrivläxbok. Detta är nu även skrivläxan till nästa och nästnästa vecka. Då väljer eleverna en bok från Polyglutt som de ska skriva om. Därför vill vi att skrivläxboken ska ligga i väskan hela tiden under de kommande veckorna (så de kan skriva i den både i skolan och hemma).

Klassföräldrarna hälsar att alla eleverna har fått ett kuvert med sig hem idag. Kom ihåg att titta i era barns väskor efter det!

V.21

mån –

tis –

ons – läs- och skrivläxa: läs i vald bok från Polyglutt, skriv en recension i skrivläxboken

tors – ma-läxa: läxa 11 (s.22-23) i ma-läxboken

fre – idrott ute, ta med ombyte och handduk h-boken hem för underskrift

Ha en jätteskön helg önskar vi i 2:an!