Veckobrev v.34

Hej

Nu är vi igång. Vi startade upp med läxor denna vecka. Samtliga läxor är till tisdag och så kommer det att vara under terminen. Ny läxa för i år är att eleverna får engelskaglosor (engelska ord/fraser att träna på att läsa och stava)+ text.

På No lektionerna har vi jobbat vidare med näringskedjor, näringsvävar och näringspyramider. Vi avslutade med ett litet test på detta. På So:n har vi fortsatt med förra veckans tema, säker cykel.

Vi har under veckan jobbat vidare i matten. Denna vecka har det framförallt handlat om positionssystemet (talens platsvärde) och nytt här är tusental.

På svenskan startade vi upp årets läsebok ”Nyckeln till skatten”. Vi har även jobbat i arbetsboken som hör till läseboken.

Denna veckas idrottslektioner har handlat om orientering. Vi repeterade kartan och hur vi ser en karta (fågelperspektiv). Eleverna fick även skapa egna landskap och försöka rita av dem som en karta. Under den andra lektionen hade vi en stjärnorientering.

Det är bra om ni går in och kontrollera mailadress och telefonnummer på Tieto. Vi får nämligen inget meddelande om ni bytt telefonnummer eller mail adress. Dessutom saknas det både telefonnummer och mailadresser.

Viktigt i dessa tider är att barnen får med sig regnkläder och stövlar.
Fritids önskar också att extra kläder finns i skåpet om de blir blöta eller smutsiga.

v.35

mån – idrott alla, ta med ombyte för utegympa + duschhandduk

tis- Vi går till ekomuseet halva dagen (kläder efter väder, skolan ordnar lunch, inget fika behövs), Läs- och skrivläxa ”Det blir ingen ny cykel” s.8-13, ma-läxa kapitel 1 s.2-3, engelskaglosor + text ”Who is that?”

ons – träslöjd (gr 1) – börjar på Parkskolan 8.20.  idrott ute (gr 2) (ombyte)

tors – syslöjd (gr 2)

fre – idrott ute (gr 1) (ombyte)