Veckobrev v.39

Hej på er!

En riktigt höstruskig vecka är till ända. Ute är det hopplöst grått men i klassrummet händer det saker..! Vi tar oss så sakteliga genom kroppens alla delar och funktioner. Provet på blodet mm var inte så lätt. Det var många svåra begrepp att hålla reda på, så vi satte ribban för godkänt lågt. Vi ger också de som inte fick godkänt en chans till. De som ska göra omprov har fått med en förenklad version att läsa på till på tisdag 5/10. Kolla med era barn hur det gick och hjälp dem läsa på till omprovet om det är aktuellt. Vi fortsätter att fokusera på kroppen några veckor till. Just nu tittar vi närmare på hjärnan och nervsystemet, sedan har vi matens väg, andningen, ögat och örat kvar. Spännande!

I matematiken den här veckan har vi tränat på uppställningar med flera växlingar i addition. Vi har även repeterat gånger tabellerna 1-5. Träna gärna extra hemma med tex ”Biltvätt” eller ”Gånger-race” skolplus.

I svenskan tränar vi på att skriva faktatexter om djur. Här lär vi oss hur man läser faktatexter (läser noga, läser om, stryker under), skriver stödord under olika kategorier (utseende, föda, miljö, fiender mm) och till slut skriver egna faktatexter.

Vi vill återigen påminna om att elevernas ipads måste vara med till skolan och då vara laddade! Det ställer till rätt stora problem för oss om de har glömt och vi använder ipadarna dagligen i olika sammanhang!!

Skolfotograferingen igår blev ju inställd pga sjukdom men vi har fått ny tid nästa torsdag 7/10.

Fr o m måndag börjar vi med idrott inne i sporthallen. Tänk på att skicka med lämpliga skor (med sula som inte ger märken).

Inbjudan till höstens utvecklingssamtal (Thomas v.42, Pernilla v.43)kom hem idag. Kolla vilken tid ni fått och skicka med svarstalongen till skolan så fort som möjligt.

v.40

mån – idrott för alla, ta med ombyte för innegympa + duschhandduk

tis- läs- och skrivläxa: ”Skattjakten, del 1” s.34-40 OBS! Kom ihåg att spela in och skicka läsläxan!!, ma-läxa: arbetsblad – uppställningar + multiplikation, eng-läxa ”The first clue” + glosor

ons – träslöjd (gr 1) – börjar på Parkskolan 8.20,  idrott ute (gr 2)

tors – syslöjd (gr 2)

fre – idrott inne (gr1)

Ha en skön helg alla!!