Veckobrev v. 41

Hej !

Nu är hösten här på riktigt och denna vecka har vi bla. lärt oss mer om det här…

tekniken pratade vi om konstruktioner och jämförde triangel och rektangel – Vilken konstruktion är mest hållbar? Vi prövade att bygga dessa två olika med lego och vi använde ritningar till det. Där prövades även samarbete i grupp vilket är väldigt bra att kunna.  

Musiken, vi körde ett litet Instrument test och sedan sjöng vi några ”Vänner sånger” som vi ska sjunga tillsammans hela skolan nästa vecka.

GOTW var denna vecka ” Världens högsta träd” nämligen Redwoodträden

Matten innehöll problemlösning, ”Koll på sidor” där vi såg vad vi kom ihåg från genomgångna moment under de senaste veckorna. Vi har också gjort flera ”Snabb på 3 minuter” denna vecka för att träna på att bli säkrare på huvudräkning.
Även skala, förminskning 1:2, verklig storlek 1:1 och förstoring 2:1 har vi varit inne lite på.

I svenskan har vi skrivit klart faktatexterna om djur. Vi har också jobbat med läsförståelse och förberett oss till våra Utvecklingssamtal som kommer inom kort.


På No-lektionerna har vi nästan jobbat helt klart med kroppen för det här läsåret. Vi har lärt oss mer om andningen och örat. Låt gärna barnen berätta vad de kommer ihåg.

Vi har försökt att ta oss över höga hinder på idrotten.
Vi har målat flaggor den här veckan.

Denna vecka fick hela skolan ett uppdrag, nämligen att tillsammans med många andra skolor springa ett varv runt jordklotet. Många har sprungit flera varv på den 200 m långa banan. Det blir spännande om Emåskolan har klarat av sin del av målet.
En annan utmaning som vi i 3:an kommer att vara med i v. 42 och v. 43 är att samla poäng när vi går, cyklar till och från skolan. Det är en tävling från Trafikkalendern där man kan vinna priser.

Vi säger ett STORT TACK till Emelie och Angela (Engla och Alinas mammor) för de här åren de har varit klassföräldrar och vi efterlyser nu några andra föräldrar som kan ta på sig uppdraget. Vi i arbetslaget har tänkt oss en Studieresa/Klassresa mot slutet av läsåret och då behöver vi samla in en del pengar. Vi har lite förslag från skolans sida men behöver även hjälp av er föräldrar. Hör av er till oss snarast möjligt om du kan tänka dig att ställa upp som klassförälder.

v.42

mån – idrott (alla), ta med ombyte för innegympa + duschhandduk

tis – Sv: Läs- och skrivläxa Kapitel 7 ”Cupen” s. 49- 55, ma-läxa: Arbetsblad- Subtraktion med växling och multiplikation, eng: Engelskaglosor + texten ” Lots of fun”  
OBS! Denna vecka spelar vi in den engelska texten och hoppar över inspelning av vanliga läsläxan. Naturligtvis ska man ändå läsa på texten precis som vanligt.

ons – träslöjd (gr. 1) Parkskolan kl. 8.20, idrott (gr. 2) ombyte + handduk, biblioteket: spindlar gr1

tors – syslöjd (gr. 2) , Tänk på att det är bra att skicka med ett mellanmål.

fre – idrott (gr. 1) ombyte + handduk, FN-samling för skolan, vi sjunger lite tillsammans

Trevlig helg önskar vi i 3:an