Veckobrev v.42

Den här veckan har vi avslutat vårt Kroppen-tema. Sist ut var ögat och hur vi ser. Här har vi bl a diskuterat de kluriga fenomenen att ögat vänder bilden upp och ner och hjärnan vänder tillbaks den igen och varför man kan behöva glasögon. Vi hoppas också att begrepp som pupill, lins, iris och näthinna ska kännas lite mer bekant för eleverna. Fina böcker om kroppen är med hem idag! Titta igenom tillsammans med era barn och be dem gärna berätta om något de har fastnat för.

Efter kroppen har vi startat upp ett nytt tema, forntiden. Först har vi pratat om hur vi kan veta det vi vet om vår historia och lärt oss om Historiska källor som är uppdelade i materiella och berättande källor. Sedan har vi tittat närmare på några fornfynd (materiella källor) och fått låtsats vara arkeologer och gissat vad människorna hade dem till. Spännande när vi sedan fick veta om vi hade rätt!

I matematiken har det bl a handlat om hur vi kan förändra uppgifter för att lättare kunna räkna ut dem, tex 478 + 17=480 + 15=495.

Efter att vi läst ”Larmet går” i Nyckeln till skatten tränade vi på att återberätta med hjälp av nyckelord. Vi tränade också på att beskriva händelseförloppet utifrån en viss persons perspektiv.

FN-dagen har också uppmärksammats under veckan. Veckans GOTW var FN och enligt tradition på skolan höll förskoleklassen i ett litet program med mycket sång!

Idag behövde vi lägga lite extra tid på att göra klart så vi mejlade inte hem till er föräldrar!

V.43

mån – idrott (alla), ta med ombyte för innegympa + duschhandduk

tis – läs- och skrivläxa: Kapitel 8 ”Larmet går” s.56-62, ma-läxa: ma-läxboken s.10-11 engläxa: ”Look what I can do+ glosor

ons – träslöjd (gr. 1) Parkskolan kl. 8.20, idrott (gr. 2) ombyte + handduk, biblioteket: spindlar gr2

tors – syslöjd (gr. 2) , långdag-mellanmål

fre – idrott (gr. 1) ombyte + handduk

Trevlig helg!